Wioska Folkowa pod TIPI

Kochani 🙂

Ostatnie wolne miejsca na turnus lipcowy ( 7-13 LIPIEC )

Od 20 stycznia 2019 roku ruszają zapisy na 4 wakacyjne turnusy !!!

Wioska Folkowa obóz pod Tipi  2018 już za nami!!! Relacja z pobytu na obozie  z  najcudowniejszymi  dzieciakami i super pomysłami  do obejrzenia w zakładce Galeria i na Facebooku  WIOSKA FOLKOWA.

WAKACJE 2019 – WIOSKA  FOLKOWA

Kiedy  ?

I TURNUS 7-13 LIPIEC /  II TURNUS 14-20 LIPIEC                  III TURNUS 4-10 SIERPIEŃ / IV TURNUS 11-17 SIERPIEŃ

Jak się zapisać ?

Wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny w zakładce i wysłać go do naszej WIOSKI FOLKOWEJ  🙂

Dla kogo?

DLA DZIECI  6 -13 LAT

Gdzie będziemy spać?

W namiotach tipi, na dużym, pięknym terenie z lasem (dla dzieci przystosowany teren ok 1 hektara)

Co będziemy robić?

Relaksować się, tworzyć „coś z niczego” mając do dyspozycji patyki, przyrodę , naturę, skakać na sianie, robić instrumenty, rozmawiać ze zwierzętami  – kozy, budować szałas, taplać się w błociarni, stukać młotkami w stolarni, odpoczywać na hamakach , bawić się w podchody, nawiązywać relacje, marzyć w domku na drzewie, wymyślać, wymyślać , wymyślać….

Co  jest/będzie na terenie ?

Oprócz namiotów na miejscu  jest  80 metrowy domek  z jadalnią, kuchnią i zadaszonym tarasem 50 metrowym. W  oddzielnym budynku znajdują się  toalety i prysznice, duża 80 metrowa jurta do zabaw, zajęć itd, miejsce pośród sosen z hamakami , ogródek ziołowy, błociarnia do taplania się , stolarnia z młotkami i drobnym sprzętem, boisko do siatkówki, boisko do piłki nożnej, stoły do ping ponga., zewnętrzny  prysznic „deszczownica” pod gołym niebem  do  chlapania się gdy przygrzewa słoneczko…. Podczas jednego tygodniowego turnusu  każda grupa ( 10-12 osób)  będzie miała swojego wychowawcę opiekuna, który będzie spał razem  z dziećmi w namiocie, na świerkowych łóżkach. Ponadto na miejscu będzie z nami  mieszkać i opiekować się PANI PIELĘGNIARKA .

Dlaczego z nami na Wioskę ?

Bo jesteśmy pedagogami, bo pracujemy z dziećmi od 20 lat prowadząc przedszkole,  animacje, bo mamy doświadczenie  w  kontaktach z dziećmi ,  BO LUBIMY TO CO ROBIMY! bo nasze dzieci osobiste czekały na takie miejsce!

Każdy z turnusów,  tak jak w ubiegłym roku zostanie zgłoszony do Kuratorium Oświaty i   będzie spełniał wymogi bezpiecznego wypoczynku  dla dzieci ( Sanepid , Straż Pożarna, Policja ).

Miejsce : „Ranczo kozi róg”

wieś przy lesie Jesionka 12    09-550 gmina Szczawin Kościelny 20 minut od Płocka, 1,5 godziny jazdy samochodem od               Grodziska  Mazowieckiego

Koszt tygodniowego turnusu 1200 zł

Nie zabieramy telefonów komórkowych, ani innych sprzętów! Nie będziemy mieli czasu z nich korzystać! zresztą po co nam ….?

W razie pytań dzwońcie  lub piszcie –  Kasia Kania –  Stróżewska telefon 605 854 138! Czasem nie mogę odebrać , oddzwonię!

Zapraszamy do obejrzenia foto relacji z poprzednich lat Zdjęcia z WIOSKI FOLKOWEJ

FUNDACJA ANTEK Galeria Instrumentów Folkowych

Katarzyna Kania  – Stróżewska