Warsztaty

Kochani!!!

Już teraz ruszamy z przygotowaniem się do  wakacji.!!! W naszym Ranczo Kozi Róg położonym w lesie sosnowym  będziemy organizować wakacyjne turnusy dla dzieci, spanie pod namiotem , SPA na sianie, prawie tak jak kiedyś spędzało się najcudowniejsze wakacje na wsi u babć i dziadków! Zapisy od 3 lutego – formularz zgłoszeniowy .

WAKACJE 2018 – WIOSKA  FOLKOWA Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM
MIEJSCE : „Ranczo kozi róg”

wieś przy lesie
Jesionka 12    09-550 gmina Szczawin Kościelny
20 minut od Płocka,
1,5 godziny jazdy samochodem od Grodziska  Maz.

KiedyI TURNUS 8-14 LIPIEC /  II TURNUS 15-21 LIPIEC
Dla kogo? DLA DZIECI  6 -12 LAT
Gdzie będziemy spać? W NAMIOTACH 9-10 OSOBOWYCH NA PIĘKNYM DUŻYM TERENIE Z LASEM (dla dzieci przystosowany teren ok 1hektara)

Co będziemy robić?  RELAKSOWAĆ SIĘ, WYMYŚLAĆ „COŚ Z NICZEGO” MAJĄC DO DYSPOZYCJI PATYKI, PRZYRODĘ , KORĘ, NATURĘ,
SPAĆ NA SIANIE, GRAĆ  NA SIANIE NA STWORZONYCH WŁASNORĘCZNIE INSTRUMANTACH, OPIEKOWAĆ SIĘ MINI GOSPODARSTWEM – KOZY KURY, BUDOWAĆ SZAŁAS, BAWIĆ SIĘ  W BŁOCIARNI, STOLARNI, ODPOCZYWAĆ NA HAMAKACH , OBCOWAĆ  CODZIENNIE Z JĘZYKIEM ANGIELSKIM,  BAWIĆ SIĘ W PODCHODY NAWIĄZYWAĆ RELACJE
GRAĆ  W GRY PLANSZOWE…. NIE ZABIERAMY TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH !

Co  jest/będzie na terenie ? Oprócz namiotów na miejscu  jest  80 metrowy domek  z jadalnią, kuchnią i zadaszonym tarasem 50 metrowym. W  oddzielnym budynku będą toalety i prysznice, duża 80 metrowa jurta do zabaw, zajęć itd, miejsce pośród sosen z hamakami , ogródek ziołowy, błociarnia do taplania się , stolarnia z młotkami i drobnym sprzętem, boisko do siatkówki, boisko do piłki nożnej, stoły do ping ponga., zewnętrzny  prysznic pod gołym niebem  do  chlapania się gdy przygrzewa słoneczko….

Podczas jednego tygodniowego turnusu będzie ok 35 dzieci podzielone na grupy wiekowe po ok 9-10 osób i każda grupa będzie miała swojego wychowawcę opiekuna, który będzie spał  z dziećmi w namiocie.Codziennie  każda grupa  będzie  obcowała  z językiem angielskim w naturalny, przyjazdy wakacyjny sposób. Ponadto na miejscu będzie z nami mieszkać  PANI PIELĘGNIARKA .

Dlaczego z nami na Wioskę ?  BO JESTEŚMY PEDAGOGAMI, BO PRACUJEMY Z DZIEĆMI OD 15 LAT PROWADZĄC PRZEDSZKOLE, ANIMACJE, BO MAMY DOŚWIADCZENIE W KONTAKTACH Z DZIEĆMI, BO LUBIMY TO CO ROBIMY.

WYPOCZYNEK BĘDZIE ZGŁOSZONY DO KURATORIUM OŚWIATY TZN BĘDZIE SPEŁNIAŁ WYMOGI BEZPIECZNEGO WYPOCZYNKU DLA DZIECI ZGODNIE Z ZASADAMI HIGIENICZNO SANITARNYMI I ŻYWIENIOWYMI,  A TAKŻE WYMOGAMI  STRAŻY POŻARNEJ .

3 LUTEGO RUSZAMY Z ZAPISAMI!!!  – WYPEŁNIENIE FORMULARZA ZGŁOSZENIA NA STRONIE FUNDACJI BĘDZIE RÓWNOZNACZNY Z WPŁATĄ ZALICZKI I REZERWACJĄ MIEJSCA. ZALICZKA W PRZYPADKU REZYGNACJI NIE BĘDZIE ZWRACANA.

KOSZT TYGODNIOWEGO TURNUSU 1200  ZŁ. ZALICZKA NA POCZET REZERWACJI 200 ZŁ.  LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!

Konto do wpłat zaliczki :

97 89310003 0533 1690 2000 0001

Zapraszamy do obejrzenia foto relacji z poprzednich lat

Zdjęcia z WIOSKI FOLKOWEJ

FUNDACJA ANTEK