Warsztaty

Warsztat  praktyczny, kreatywny, innowacyjny  dla osób rozpoczynających pracę  z grupą przedszkolaków, po pedagogice przedszkolnej,  lub w  trakcie studiów.

– Jak „poprowadzić” grupę

– Jak zainteresować dzieci ?

– Jak używać:  kukiełki, pacynki  w codzienności?

–  Jak być dobrym przewodnikiem grupy przedszkolnej?

–  Mój pierwszy dzień w grupie przedszkolnej? Od czego zacząć?

– „Dlaczego nie

ma niegrzecznych dzieci?”

– Dialog z rodzicem przedszkolaka

– Co  zrobić by mieć zawsze pomysł ?

Dla każdego uczestnika innowacyjna książka „Nawet koza białogłowa do przedszkola pójść gotowa” z poradami dla Rodziców, opowieścią adaptacyjną  dla przedszkolaków  i piosenkami …

Termin 22  październik – niedziela 10.30 – 14.30  Centrum Kultury W Grodzisku Maz. ul . Spółdzielcza 9 –  sala konferencyjna

Prowadząca :  Kasia Kania Stróżewska – mgr pedagogiki specjalnej, absolwentka pedagogiki przedszkolnej, wczesne wspomaganie małych dzieci i ich rodzin, Zarządzanie Oświatą, kursy : terapia ręki, kurs doskonalący PEP-R , ABA , komunikacja alternatywna, Integracja sensoryczna I stopień, PECS , Terapia behawioralna dziecka  Autyzmem, TUS,  wieloletni pedagog i Dyrektor niepublicznego  przedszkola, terapeuta dzieci z Autyzmem, autorka książek ( druga i kolejne w przygotowaniu) , pomysłodawczyni Wioski Folkowej , prezes Fundacji Antek, pomysłodawczyni zespołu Syrbacy Dzieciacy

Zapisy pod adresem mailowym: kania@galeria–folk.pl. W treści wiadomości  proszę o statusu – *który rok studiów, *czy rozpoczęła już Pani pracę w przedszkolu, z przedszkolakami,* czy miała Pani kontakt z grupą przedszkolną

Po zapisaniu się na wyżej podany adres mailowy  dostaniecie Państwo potwierdzenie z prośbą o wpłatę na numer konta. Wpłata jest  jednoznaczna  ze zgłoszeniem się na warsztat.

Warsztat odbędzie się , gdy zbierze się wystarczająca ilość osób.

Kochani!!!

Już teraz ruszamy z przygotowaniami na przyszłe wakacje.!!! W naszym Ranczo Kozi Róg położonym w lesie sosnowym z widokiem na Raj będziemy organizować wakacyjne turnusy dla dzieci, spanie pod najprawdziwszym tipi, granie na sianie, kąpiel w naszym rozlewisku, prawie tak jak kiedyś spędzało się najcudowniejsze wakacje na wsi. Już szykujemy to miejsce, aby było Wam jak najlepiej.Zaglądajcie na stronę!

WAKACJE 2016 – WIOSKA SŁOWIAŃSKA? WIOSKA FOLKOWA?
MIEJSCE : „Ranczo kozi róg”

wieś przy lesie
Jesionka 12    09-550 gmina Szczawin Kościelny
20 minut od Płocka,
1,5 godziny jazdy samochodem od Grodziska  Maz.

Kiedy? LIPIEC BĄDŹ SIERPIEŃ 2016
Dla kogo? DLA DZIECI 7 -13
Gdzie będziemy spać? W NAMIOTACH TIPI NA PIĘKNYM DUŻYM TERENIE Z LASEM, WŁASNYMI STAWAMI SPECJALNIE STWORZONYMI DLA DZIECI Z WYSPĄ LIRNIKA, DO KĄPANIA DO ŁOWIENIA PODWODNYCH STWORZEŃ I PRZYGLADANIA SIĘ ICH ŻYCIU

Co będziemy robić?  RELAKSOWAĆ SIĘ, WYMYŚLAĆ „COŚ Z NICZEGO” MAJĄC DO DYSPOZYCJI PATYKI, PRZYRODĘ , KORĘ, NATURĘ,
SPAĆ NA SIANIE,
GRAĆ  NA SIANIE NA STWORZONYCH WŁASNORĘCZNIE INSTRUMANTACH
OPIEKOWAĆ SIĘ MINI GOSPODARSTWEM – KOZY, KACZKI, KURY, KURCZACZKI, PRZYGLĄDAĆ SIĘ IM, ROBIĆ KOZI SER
GRAĆ W CHACIE BĘBNIARZY
BAWIĆ SIĘ W KUŻNI MUZYCZNEJ
WYBIERAĆ CO BĘDĘ ROBIĆ KADEGO DNIA
BAWIĆ SIĘ W PODCHODY
NAWIĄZYWAĆ RELACJE
SWOBODNY PLENER MALARSKI ZE SZTALUGAMI DO WYBORU
BUDOWAĆ, KONSTRUOWAĆ Z WUJKIEM „ZŁOTA RĄCZKA”
ODWIEDZAĆ SĄSIADÓW – ZAGRODĘ „PASTUSZKOWO” PONAD 100 OWIEC I EUROPEJSKIE ZAWODY W ZAGANIANIU OWIEC I GĘSI
Co nam da granie na bębnach, na podkowach? DUŻĄ SWOBODĘ, SZANSĘ SPONTANICZNOSCI GDZIE WRESZCIE JAK TO W SZKOLNEJ ŁAWCE I W DOMU NIE TRZEBA BYĆ CICHO
BEZ NATŁOKU ZAJĘĆ I REŻIMU BEZUSTANNEGO ZAJĘĆ PO ZAJĘCIACH BO TO WAKACJE!!!

Dlaczego z nami?  BO JESTEŚMY PEDAGOGAMI, BO PRACUJEMY Z DZIEĆMI OD 15 LAT PROWADZĄC PRZEDSZKOLE, ANIMACJE, BO MAMY DOŚWIADCZENIE W KONTAKTACH Z DZIEĆMI, BO LUBIMY TO CO ROBIMY …
Co oprócz namiotów? Domek z dużą przestrzenią do dyspozycji jako jadalnia?, przestrzeń do tworzenia, duży 40 metrowy zadaszony taras na niepogodę na pomysły,

To wszystko już teraz przygotowujemy, planujemy zaczynamy działać by zdążyć do wakacji ….jest to ogólny zarys pomysłu, którego cześć już przygotowaliśmy, a przed nami kolejny rok pracy, aby się udało dla Naszych i Waszych dzieci!!!

FUNDACJA ANTEK
Galeria Instrumentów folkowych